Trzymaj sie stary! Wyjdziesz z tego!
Nowy fan Octavii i pytanie o możliwości tuningowe ALH
Zwiń
X
-
Nowy fan Octavii i pytanie o możliwości tuningowe ALH
Witam wwszystkich fanów Octavii,
Jestem właśnie w trakcie zakupu pierwszej Skody w moim życiu, jest to czarna Octavia 1,9TDI oczywiście, ALH, combi, rocznik 2001.
Wiem już z poprzednich postów jakie odkopałem, że ten silnik można całkiem przyjemnie "podciągnąć". Chciałbym poprosić was o radę jak najlepiej i najbezpieczniej to zrobić, by autko było jeszcze przyjemniejsze do jazdy. Dodam, że nie interesuje mnie palenie gum na każdych światłach, auto służyć mi będzie do dojazdów do pracy i baaaaardzo długich podróży do Polski kilka razy w roku, więc lepsza elastyczność silnika bardzo się przyda. Chciałbym docelowo mieć 130-140KM i 300-320Nm, w każdym razie parametry te powinny być (mam nadzieję) bezpieczne dla seryjnego sprzęgła, które ponoć w ALH nie jest rewelacyjne.
Proszę o podpowiedź co i w jakiej kolejności należy zrobić, czego szukać i w jakim zakresie mogę zrobić to sam (wymiana wtryskiwaczy?), przydałyby się też szacunkowe koszty.
Problemem jest tylko to, że mieszkam w Wielkiej Brytanii i wszelkie zmiany wolałbym wprowadzać tutaj, gdyż w razie problemów nie muszę auta wieźć lawetą do Polski do tunera, by przywrócił mi poprzednie oprogramowanie...
W każdym razie za moment będziecie mieć w swoim fanklubie pierwszą (mam nadzieję) Octavie z kierownicą po prawej stronieOctavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)
-
-
Witaj Pablo28!
Do takiej mocy potrzebna jest Ci jedynie wymiana wtryskow i wgranie odpowiedniego programu z plaskim przebiegiem momentu obrotowego.
Nie wiem jakie macie ceny wtryskow od AHF lub ASV w UK, ale podejrzewam, ze zakup ich w Polsce wyjdzie taniej. U nas za komplet nowych placi sie w granicach 600-1000PLN - w zaleznosci od zrodla. Oczywiscie nie sa to ceny salonowe.
Program mozesz zrobic sobie na miejscu - poczytaj na http://www.briskoda.net/cms/ kogo sie poleca.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Re: Nowy fan Octavii i pytanie o możliwości tuningowe ALH
Zamieszczone przez Pablo28. Chciałbym docelowo mieć 130-140KM i 300-320Nm, w każdym razie parametry te powinny być (mam nadzieję) bezpieczne dla seryjnego sprzęgła, które ponoć w ALH nie jest rewelacyjne.Pink Floyd fan.
Komentarz
-
Komentarz